Wat is Catchup?!

In de primaire sector en als im- en exporteur van groenten en fruit krijg je te maken met een traceerbaarheids eis van je producten. Dit betekent dat de weg die deze afleggen door de hele keten te volgen moet zijn (traceerbaar).

Consumenten willen informatie over de herkomst en veiligheid van voeding. Hierdoor eisen ook de supermarkten dat de hele keten die het product heeft afgelegd "transparant" is. Daardoor wordt het mogelijk om afnemer en consumenten goede informatie te verstrekken. Traceerbaarheid is van groot belang voor de voedselveiligheid en volksgezondheid: in crisissituaties moeten producten onmiddellijk uit de markt kunnen worden gehaald.

CatchUp! is een game waarmee je kunt spelen met Tracking en Tracing. Je loodst tomaten door de hele keten heen en moet daarbij zorgen dat je de administratie over je tomaten in orde hebt. Als het ergens mis gaat in de keten dan wil je immers wel weten of je wel of niet aansprakelijk bent voor de gevolgschade!

Speel Catchup!

spel

Verdien zoveel mogelijk geld door slimme keuzen en goede onderhandelingen. Je bent teler en levert tomaten aan de volgende schakel in de keten. Zorg ervoor dat je administratie in orde is! Alleen op die manier kun je voorkomen dat jij je geld verspeeld aan boetes!

spel

Meer informatie in de bibliotheek

De bibliotheek bevat beknopte informatie over Tracking en Tracing en een aantal uitgewerkte praktijkvoorbeelden.

bibliotheek